Cine-i Constantin Rădulescu!? Nimeni altul decât… OMUL CARE ȚI-L ADUCE PE DUMNEZEU! Cel puțin așa crede el…

Articol preluat : https://panatiberiu.blog/2019/09/16/cine-i-constantin-radulescu-nimeni-altul-decat-omul-care-ti-l-aduce-pe-dumnezeu-cel-putin-asa-crede-el/

Cine nu-l știe pe Costi!? Constantin Rădulescu, nu altul. Fost copil de trupă al babalâcilor care, ani de-a rândul au căpușat PDSR-ul, PSD-ul și nu numai. Adică au colonizat și instituțiile publice în perioada în care partidul-stat – urmașul testamentar al partidului unic din perioada comunismului – și-a conservat puterea, asigurând sinecuri fidelilor săi… locotenenți. Rădulescu a crescut în umbra acestora, profitând de firimiturile pe care, atunci când deținea puterea, partidul își permitea să le împrăștie pe jos cu generozitate. Spre îndestularea alor săi. A stat cuminte, conducând o generație de tineri PSD-ei, care nu aveau cum să fie altfel decât mâinile hapsâne ale celor care le-au hrănit gurile flămânde! Anii s-au scurs pe nesimțite, iar tinerii de ieri au devenit bărbații de astăzi. Schimbarea generațiilor de la conducerea filialei vâlcene a PSD i-a găsit prezenți și scrufuloși la datorie! Pregătiți pentru a prelua frâiele partidului, pentru a duce mai departe idealurile pentru care se jertfiseră atâția și atâția înaintași de-ai lor!

În aparență, Costi pare să fi fost un un tânăr cu un comportament de… made self man, mai ales în perioadele în care ai lui mimau jocul național țurca, jucându-se pe margine de-a… opoziția! Așa cum rezultă dintr-un mai vechi CV al său, de pe vremea când a îmbrăcat haina de deputat în Parlamentul României, în mandatul 2012-2016 (până pe 7 iulie 2016, când a demisionat, ca urmare a alegerii sale ca Președinte al C.J. Vâlcea). Loc în care aflăm și oarece declarații de avere și de interese ale acestuia (pentru perioada 2012-2016). Mandat de parlamentar în timpul căruia a excelat prin… nimic, așa cum se poate cu ușurință observa din: inițiative legislative (se știe cum se agață aleșii noștri de fiecare asemenea oportunitate; oricum, „inițiative” respinse în marea lor majoriate), întrebări și interpelări , luări de cuvânt în plen (doar vreo… 10, dintre care… 7 depuse în scris! Dintre cele 3 rămase, prima luare de cuvânt fiind… jurământul de credință, depus în ședința din 20 decembrie 2012!). Sunt interesante și unele date care apar în declarațiile de avere mai recente ale acestuia, (pentru anii 2016-2018), aflate pe site-ul C.J. Vâlcea. Dar despre asemenea posibile și instructive comparații, altădată.

Se știe că marea majoritate a semenilor noștri, inclusiv mulți dintre politicieni, nu dispun de abilități – native sau dobândite – prin care să anime și să electrizeze auditoriul. Printre aceștia se numără și Constantin Rădulescu. Care s-a „ferit” cât a putut să onoreze asemenea obligații protocolare, fiind un loc comun faptul că nu are un discurs public eficient și mobilizator.

Drept pentru care, în timp, în afara unor vorbe comune de… bun găsit / rămas și de niște promisiuni neonorate, indiferent de loc și de timp, Rădulescu și-a altoit un discurs în care repetă papagalicește niște platitudini jenante! Iar „conținutul” ambalat în aceste vorbe de clacă este lipsit de… miez!

Dacă nu vă ajung EU / L-am adus pe… Dumnezeu!

Mai nou, aflându-se într-o neobosită goană după… voturi, bate (vorba vine!) toate coclaurile județului, fiind nelipsit de la parangheliile cu sau fără ștaif, prilejuite de diferitele zile / nopți ale localităților din județ! Are, n-are treabă, el este acolo! Să-l vadă, să-l audă, să-l pipăie mulțimea și – vorba poetului – să urle: ESTE! Pentru că el, într-adevăr, este! Mare, cât o zi de post!

Mai nou, Costi nu vine cu mâna goală! Și-a făcut un obicei, pe care nu ne permitem să-l catalogăm, (lăsând la aprecierea fiecăruia dintre cititorii noștri avizați să o facă), acela de a aduce câte un dar de suflet fiecăruia dintre colegii săi de partid, care-l primește în ospeție!

Spre exemplificare, o să ne folosim doar de cele întâmplate cu ocazia recentelor sale vizite la HOREZU. Prilejuite de tradiționalul COCOȘ DE HUREZ (eveniment desfășurat la începutul lunii iunie a. c.) și de ZILELE orașului HOREZU (la începutul lunii septembrie).

Pe 1 IUNIE 2019 – participând la COCOȘUL DE HUREZ – aflat pe scenă, invitat să ia cuvântul de către primarul local, Costi Rădulescu începe să-i dea diferite chestii colegului său de partid, Sărdărescu Nicolae: „… Aveți aici pe DUMNEZEUsub forma unei frumoase icoane… etc. etc.!Player audio00:0000:00Folosește tastele săgeată sus/jos pentru a mări sau micșora volumul.

Vezi înregistrarea VIDEO (a Tv Vâlcea 1de la minutul 20:28 la minutul 22:13

Pe 7 septembrie 2019, cu ocazia Zilelor orașului Horezu, C-tin Rădulescu reia tipicul desfășurat la vizita anterioară, (de la care trecuseră doar… 3 luni!) și-l dăruiește pe colegul primar cu aceleași… bucurii! Adresându-i-se aproape identic lui Sărdărescu Nicolae, pe care l-a umplut astfel de steaguri tricolore; și nu numai:  „Când te duci în casa unui om, un gest important este… SĂ I-L DUCI PE DUMNEZEUȘi eu vă ofer o icoană cu Maica Domnului, să vă ajute… Știindu-vă și pe d-stră iubitor de țară, vă ofer cu drag DRAPELUL ROMÂNIEI!… Noi poporul român suntem popor apostolic, atunci când ne naștem ne botezăm și după ce ne botezăm ne și ÎMPĂRTĂȘIM! Dl primar să vă împărtășiți și d-stră cu o sticlă de vin liturgic… ”! Îi și vezi pe prichindeii care, imediat după botez, trec voioși la împărtășanie cu vinul… liturgic care a mai rămas în vasul de cult folosit de către preot!Player audio00:0000:00Folosește tastele săgeată sus/jos pentru a mări sau micșora volumul.

Vezi înregistrarea de la minutul 3:49 la minutul 5:15 (filmarea aparține Tv VTV). 

Că ideea de a-i dărui pe unii dintre cei pe care-i vizitează cu treabă (electorală, nu alta!), că găselnița cu oferirea celor 3 (trei) elemente de protocol (icoană, steag și vin) este una relativ nouă, este dovedit și de înregistrările unora din vizitele sale anterioare, desfășurate tot la Horezu și tot în mandatul primarului Sărdărescu.

În 3 iunie 2017, tot la COCOȘUL de HUREZ Costi îi dă primarului local doar o… „Diplomă de excelență pentru activitatea desfășurată…”! Și-l asigura de întregul său sprijin pentru a face tot felul de… minunății!

Vezi de la minutul 13:30 la minutul  17:18 (filmarea aparține publicației Vocea Olteniei).

În iunie 2018, la COCOȘUL DE HUREZ,  Costi Rădulescu nu a mai dat nimic palpabil!  Doar un frumos buchet de… vorbe goale! Emoționant și… sugestiv pentru o asemenea distinsă audiență!

Vezi înregistrarea de la minutul 2:21 la minutul 7:40 (filmarea aparține publicației   Vocea Olteniei). În rest, doar promisiuni jenante și tămâieri reciproce!

Hai la Costi cu noroace / Îi dai votul, mori în pace!

Așa că, „oameni buni, dragi locuitori” ai județului Vâlcea, dacă aveți vreo problemă, indiferent de felul acesteia, nu căutați rezolvarea în altă parte decât la CONSTANTIN RĂDULESCU! Vă dor șalele, dinții, măruntaiele, aveți un junghi rebel în vreo zonă mai… absconsă a ființei personale, duceți lipsă de una de alta, aveți datorii la cărți, la vii / morți etc., apelați cu încredere la COSTI! Doar EL este cel care vă poate aduce alinarea!

Vă cere statul să achitați nu știu ce obligații fiscale, vă caută portăreii la domiciliu pentru vreo boroboață… nevinovată, vă strânge poliția cu ușa iar administrația publică locală vă somează în mod repetat să onorați una-alta, nu vă impacientați! Apelați la „salvatorul județean” și așteptați-l în liniște pe… GODOT-ul local! Pare glumă, dar nu este!

Preluare : https://panatiberiu.blog/2019/09/16/cine-i-constantin-radulescu-nimeni-altul-decat-omul-care-ti-l-aduce-pe-dumnezeu-cel-putin-asa-crede-el/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *